Vuçiq: Serbia e gatshme të shpërndajë vaksína për shqiptarët në Kosovë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se Serbia do të vazhdojë të kujdeset për “popullin e saj në Kosovë” dhe se është e gatshme që të dërgojë ilaçe dhe vaksína edhe për shqiptarët.

Ai tha se dërgesa e vaksínave në veri të Kosovës, nga ana e Beogradit, nuk përbën shk elje të marrëveshjes së Brukselit.

“Askujt as nuk duhet t’i shkojë në mendje që të sul mojë dikë që ndau ílaçe”, ka thënë Vuçiq.

Ai gjithashtu njoftoi se Serbia do të bëjë investime të reja në Graçanicë dhe Mitrovicën e Veriut.

Fillimi i vaksínimit të popullatës në veri të Kosovës kundër C0VíD-19, me vaksína të dërguara nga shteti serb, ka nxítur reagime në Kosovë.

Ministrja në detyrë e Punëve të Jashtme e Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla, tha më 27 dhjetor se hyrja íleg ale në Kosovë e disa produkteve farmaceutike nga Serbia “përbën shkelje flagrante të Marrëveshjes për Vulat Doganore dhe asaj për Njohjen Reciproke të Certifikatave Farmaceutike”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *