Arrestohet laboranti i IKSHPK-së, i kërkoi 20 euro qytetares ta fuste pa radhë

Policia ka vënë në pranga një laborant në IKSHPK, pasi ka futur pa radhë një person që të bënte analizat për Covid-19 në këmbim të njëzetë eurove.

“Hetuesit policor pas ndërmarrjes së masave të veçanta hetimore duke siguruar edhe Urdhëresat e nevojshme nga Gjykata kompetente, sot me datë 30.12.2020, kanë arrestuar personin e dyshuar mashkull/kosovar (laborant në IKSHPK), i cili është intervistuar në prezencën e avokatit mbrojtës në cilësinë e personit të dyshuar dhe pas konsultimit me Prokurorin Kujdestar, është lëshuar Vendim për ndalim të dyshuarit për 48 orë”, njofton policia, transmeton Gazeta Express.

“Policia e Kosovës edhe në këto periudha të angazhimeve për menaxhimin e situatës së sigurisë së përgjithshme, po ndërmerr veprime aktive edhe në funksion të ofrimit të ndihmës për institucionet tjera shtetërorë në të mirë të ruajtjes së shëndetit publik dhe nuk do të tolerohet asnjë individ pavarësisht rolit dhe funksionit që ka, aq më tepër gjatë kësaj periudhe të pandemisë nëpër të cilën po kalojmë, të cenoj të drejtat e garantuara të qytetarëve tanë, në veçanti kur ato kanë të bëjnë me shëndetin”, thuhet tutje në njoftimin e tyre. http://www.albeu.com/kosove/arrestohet-laboranti-i-ikshpk-se-i-kerkoi-20-euro-qytetares-ta-fuste-pa-radhe/556446/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *