Serbia fajëson Kosovën, edhe për përgjimet që po i bëhen Aleksandar Vuçiqit

Një hetim i gjerë dhe i hollësishëm ka filluar se kush, me urdhër të cilit dhe për çfarë qëllimi, ka përgjuar Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Sipas informacioneve, hetimi i cili është mbyllur në mënyrë rigoroze, ka zgjatur për ca kohë. Anëtarët e Shërbimit për Metoda të Posaçme Hetimore të Drejtorisë së Policisë Kriminale aktualisht po merren në pyetje në radhë të parë. Veprimet hetimore kryhen nga Sektori i Kontrollit të Brendshëm të Ministrisë së Brendshme.

Ministri Aleksandar Vulin konfirmoi të dielën se Presidenti Vuciq ishte përgjuar dhe se shërbimet ishin duke punuar në një hetim:

Presidenti Vuçiç deklaroi se ai ishte përgjuar për një kohë të gjatë, një vit e gjysmë, se ai kishte prova për këtë – bisedat e tij të regjistruara – dhe se ai mendonte se e dinte kush fshihej pas saj. Vulin theksoi se Vuçiq nuk e tha atë për hir të marketingut politik, por sepse është e vërtetë, gjë të cilën autoritetet kompetente duhet ta konfirmojnë. Vulin nuk ka dyshim se kjo goditje serioze jo vetëm për sigurinë e presidentit, por edhe për shtetin, është pasojë e vendosmërisë së Vuçiq për të zhvilluar një luftë serioze kundër mafies.

Bashkëbiseduesit e “Novosti” tregojnë se përgjimi i presidentit është një krim i rëndë, një përpjekje për të përmbysur rendin kushtetues. Ata gjithashtu thonë se është e nevojshme të kontrollohet gjithçka, veçanërisht pas detajeve të reja në lidhje me çështjen “Jovanjica”, dmth. ai duhet të akuzojë Andrej Vuçiq, vëllain e Presidentit të Serbisë, për gjithçka “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *