Vullin: Hetime serioze në lidhje me përgjimin e Vuçiqit

Ministri i Punëve të Brendshme i Serbisë, Aleksandar Vullin, deklaroi se po zhvillohet një hetim serioz për rastin e përgjimit të presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

“Ministria e Brendshme po kontrollon të gjitha pretendimet dhe po kryen një hetim shumë serioz, i cili do të duhet të japë rezultate”, tha ministri Vullin për televizionin B92.

Sipas tij, për motivet dhe kualifikimin e përgjimit të presidentit Vuçiq do të mund të flitet vetëm kur policia t’u drejtohet autoriteteve kompetente gjyqësore me rezultatet përfundimtare.

Më 31 dhjetor, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi për TV Pink se ai ishte përgjuar nga shërbimet e brendshme dhe se autoritetet kompetente do të përcaktojnë nëse ato ishin të lidhur me shërbime të huaja.

Vuçiq: Serbia e gatshme të shpërndajë vaksina për shqiptarët në Kosovë

“Mendoj se e di kush qëndron pas saj, por nuk do të doja ta thoja publikisht”, tha Vuçiq, duke shtuar se autoritetet kompetente po merren me këtë çështje.

Vuçiq tha se “përgjimi i presidentit të shtetit është një përpjekje e drejtpërdrejtë për një grusht shteti”.

Ndërkohë sipas ministrit të Brendshëm serb është e rëndësishme të zbulohen të gjitha detajet në lidhje me këtë rast.

Ministri i Punëve të Brendshme (MUP) i Serbisë, Aleksandar Vullin, vizitoi oficerët e policisë të angazhuar në Zonën e

Ministri serb sërish e përdorë termin pezhorativ “shiptari”

Ministri Vullin theksoi se askush nuk lejohet të përgjojë cilindo qytetar të Serbisë pa një urdhër të duhur, dhe se kjo është veçanërisht e ndjeshme kur bëhet fjalë për presidentin e shtetit.

Prokuroria e Lartë Publike dhe Prokuroria Publike e Serbisë nuk iu përgjigjën pyetjes së Radios Evropa e Lirë (RFE) nëse kanë filluar të veprojnë sipas pretendimeve të Vuçiqit se ai ishte përgjuar. Ata gjithashtu nuk iu përgjigjën pyetjes se cili ishte rezultati në rastet e mëparshme të akuzave për përgjime të zyrtarëve shtetërorë dhe politikanëve.

Në gusht të vitit 2019, Vuçiç tha se ai kishte qenë subjekt i monitorimit dhe mbikëqyrjes së shërbimeve sekrete serbe për 25 vitet e fundit, dhe në Pink TV ai citoi disa dokumente të kategorizuara si “sekret shtetëror”.

Ai më vonë pretendoi se ai hoqi shenjën e fshehtësisë në përputhje me ligjin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *